Новини
Хмельниччина туристична

Музей на Хмельниччині збирає туристичні експонати для поповнення колекції

До Міжнародного дня музеїв заклад культури у Дунаївцях оголосив акцію «Зроби музею подарунок»! За допомогою громади сподіваються поповнити фонди, аби розширити експозицію, що оповідає про еволюцію туризму на території краю.

Акцію «Зроби музею подарунок» оголосили в Туристично-краєзнавчому центрі міста Дунаївці. Всім охочим пропонують допомогти зберегти прямі свідчення еволюції туризму та його історії на Дунаєвеччині загалом і самому місті зокрема.

Ініціатори акції сподіваються зібрати стільки експонатів, що розповідають про туризм на Дунаєвеччині, щоб мати можливість створити нову тематичну музейну експозицію.

Основною метою створення та функціонування такого музею є візуальна презентація багатогранності туристичної галузі в її еволюційному розвитку і використання музейного простору як альтернативної навчальної лабораторії, – йдеться у повідомленні на сторінці у Фейсбук Мандруй Дунаєвеччиною.

Крім того, акція спрямована на збереження історичних свідчень про розвиток туризму на Дунаєвеччині та її краєзнавчих особливостей протягом усього історичного періоду.

Збиратимуть туристичні експонати до 17 червня. 2022 року. Приносити можна предмети туристично-краєзнавчого напрямку та спорядження, яке використовували любителі подорожей та мандрівок.

Збиратимуть експонати за адресою розташування Туристично-краєзнавчого центру: м. Дунаївці, вул. Красінських, 22\2.

Музей залишає за собою право відбору предметів, що мають історичну та музейну цінність.

Нагадаємо, наприкінці минулого року на Деражнянщині відкрили музей подільської вишивки та побуту.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook