Новини
Інфраструктура

Черга за пальним у Хмельницькому заблокувала зупинку громадського транспорту (ФОТО)

Вийти з тролейбуса-маршрутки іноді доволі небезпечна пригода. Як би там не було, а вистрибувати з громадського транспорту майже на капот автівки, що розташувалася у правій смузі руху безпосередньо на зупинці, сумнівне задоволення. Проте декому з хмельничан останнім часом доводиться виконувати і такі маневри.

Моливо, в інших містах і не так, але хмельничани, схоже, вже давно звикли, що водії на дорозі –  головні дійові особи. А пішоходи та люди, які користуються громадським транспортом, мають пристосовуватися до їхніх потреб.

Наразі головна потреба хмельничан-автовласників – придбати пальне для свого «залізного коня». Про це не говорить та не пише хіба що лінивий. А в черзі за омріяними літрами хто зважатиме на правила дорожнього руху?

Надвечір’я. Зупинка «Старокостянтинівське шосе», що на початку вулиці Зарічанської (якщо зважати на нумерацію) неподалік від повороту на однойменне шосе. Спраглі машини зручно окупували всю праву полосу руху на кількасот метрів, вишукувавшись у чергу до АЗС-годувальниці, що аж за поворотом на шосе. Зрозуміло ж бо, їм конче кортить заправитися, а проблеми громадського транспорту, ПДР, пасажирів – другорядна справа.

Тож, перш ніж вийти із маршруток та тролейбусів на означеній зупинці громадського транспорту, якій «пощастило» розташуватися неподалік заправки,  пасажири змушені спочатку думати та вираховувати траєкторію руху, і тільки після цього обережно та «зигзагами» залишати транспорт та діставатися тротуару, лавіруючи між капотами та багажниками.

Аж цікаво, якою має бути ціна пального, щоб автовласники поставили своїх залізних коней у стайню? Щоб, зважаючи на війну, паливну кризу, враховуючи потребу у пальному армії та аграріїв, а також транспорту перевізників, яким користуються ті, хто не має автомобілів або не користується ним, зважаючи на ситуацію, тимчасово зменшили споживання? Хоча, подейкують, є шофери, які мають намір не відмовлятися від керма навіть якщо бензин коштуватиме сто гривень.

Нагадаємо, начальник Хмельницької ОВА днями повідомив, що транспорт критичної та комунальної інфраструктури забезпечений пальним повністю. Натомість громадському транспорту його так і не вистачає. Через це у Шепетівці знову призупиняють курсування міських автобусів.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook