Новини
Кримінал

На Хмельниччині групі наркоторговців, організованій громадянином РФ, оголосили про підозру

П’ятьом членам організованої злочинної групи, яку організував мешканець Славути, що має громадянство Російської Федерації, оголосили про підозру за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Найближчим часом члени ОЗГ постануть перед судом.

Членів злочинного угрупування, яке займалося виготовленням та збутом наркотиків, в тому числі за кордон, правоохоронці затримали наприкінці березня 2022 року. На чолі групи стояв 59-річний громадянин Росії, який мешкає у Славуті.

Попередньо було задокументовано близько двох десятків фактів збуту наркотиків. Щомісяця від незаконної діяльності група отримувала близько 350 тисяч гривень.

Під час обшуків було вилучено обладнання для виготовлення наркотичних речовин, готову продукцію, різноманітну зброю та інші речі, необхідні для ведення незаконної діяльності.

Як повідомили у поліції Хмельницької області, п’ятьом членам злочинного угрупування оголошено про підозру за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України. Декому з членів ОЗГ також інкримінуються незаконне поводження зі зброєю, а також організацію і контроль за діяльністю двох нарколабораторій.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook