Новини
Суспільство

Чергами на заправки автовласники у Хмельницькому знову блокують зупинки (ФОТО)

Знову пасажирам доводиться вистрибувати з тролейбусів-автобусів-маршруток швидко-хутко. Бо зупиняються вони не в звичному «кармані», навіть не в першій полосі руху, а – в другій. Усе через черги спраглих до бензину автовласників, які вишиковуються в черги до АЗС. Не зважаючи при цьому на те, що перекривають зупинки громадського транспорту.

Якщо минулого разу «пробка» спостерігалася на вулиці Зарічанській, то цього – на Вінницькому шосе, біля зупинки «Меморіал Слави». Черга з автомобілів цього разу розтягнулася на кількасот метрів: від АЗС до кільцевої розв’язки неподалік McDonald’s.

Й це, як зазначили «старожили» (мешканці району, а водночас і учасники черги), не рекорд. Були дні, коли черга не обмежувалася «кругом», а спускала донизу – Старокостянтинівським шосе аж до перетину з вулицею Мельникова. Заразом вона блокувала й іншу зупинку – «Зарічанське відділення поліції».

Виникає думка, може, варто зняти обмеження на кількість пального, яке реалізується одному покупцю. По-перше, не доведеться так часто ставати в чергу за новою порцією бензину. По-друге, можливо, зменшаться черги: бо всім не вистачить – навіщо стояти. А по-третє, ті, хто на деякий час залишаться без пального, ймовірно пересядуть у громадський транспорт, відчують себе «у шкурі» пасажира та, не виключено, шанобливіше ставитимуться до правил дорожнього руху й блокування зупинок.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook