Новини
Суспільство

Не саджанцями єдиними: на Хмельниччині лісівники вирощують гречку та сою

Складні часи, які наразі переживає наша держава, змушує українців, зайнятих у різних сферах, освоювати нові навички. Зокрема, лісівники на Хмельниччині, крім виконання своїх безпосередніх обов’язків з догляду та розведення лісу, продовжують вирощувати сільськогосподарські культури та мають наразі власну посівну кампанію.

Як повідомили у Хмельницькому обласному Управлінні лісового та мисливського господарства, рішення використати земельні ділянки не лише для лісорозведення, а й для вирощування сільськогосподарських культур прийняли задля недопущення продовольчої кризи. На початку війни, нагадаємо, уряд держави закликав ефективно використовувати усі доступні земельні ділянки.

До прикладу, у державному підприємстві “Новоушицьке лісове господарство” цієї весни посіяли 57,39 гектара сої та 20,71 гектара гречки.

Загалом підприємства Хмельницького ОУЛМГ сіють ще ячмінь, пшеницю, кукурудзу, соняшник. Минулого року лісівники вирощували сільськогосподарські культури на площі 183, 7 га. Аби врожай був багатим, лісівники проводять догляд та повноцінне підживлення сільгоспкультур, – повідомили в управлінні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook