Новини
Освіта

Шепетівський міський голова пояснив, чому закрили міжшкільний навчально-виробничий комбінат

Після останньої сесії Шепетівської міської ради, на якій депутати, зокрема, проголосували за припинення діяльності міжшкільного навчально-виробничого комбінату, у місті вирують пристрасті. Незадоволені викладачі викладають у соцмережі емоційні дописи, які зрештою взявся коментувати міський голова.

На своїй сторінці у Фейсбук Віталій Бузиль спробував вкотре пояснити, чому ні сам особисто, ні депутати не є ініціаторами закриття закладу, який працював у місті чотири десятки років. Причиною тому стали дописи, які поширюють після сесії у соцмережах, ймовірно, працівники навчально-виробничого комбінату.

Ще раз про Шепетівський МНВК! Його закрив не я і не сесія міської ради! МНВК закрила держава! Прошу прочитати й припинити некомпетентні обговорення в мережі! Рішення про припинення діяльності Шепетівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату – це не одноосібне рішення місцевої влади (як пишуть експерти в соцмережах)! Комбінати такого типу припиняють своє існування в Україні в цілому, і з вересня 2022 року функціонувати не будуть! – написав Віталій Бузиль.

Також він ще раз пояснив, що матеріальна база навчально-виробничого комбінату буде передана на баланс Шепетівського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді. З вересня, пообіцяв міський голова, у закладі має збільшитися мережа гуртків, і він може прийняти нових вихованців.

Припинення роботи закладу не новина, на законодавчому державному рівні впорядкування цього питання відбувається весь минулий рік. Працівники ШМНВК офіційно попереджені про цей процес ще з 2018 року, щобільше, ми працюємо над максимальним працевлаштуванням фахівців комбінату, – написав очільник громади.

Також він пояснив, чому присвятив цьому питанню окремий пост на своїй сторінці.

Прикро, коли не зовсім правдиві й не гарні речі пишуть спеціалісти. І тут два варіанти – або відверте маніпулювання неправдивими фактами, або повна некомпетентність у даному питанні. Мене засмучують обидва варіанти, бо є такі фахівці, які працюють з нашими дітьми, – написав Віталій Бузиль.

Проте навіть це роз’яснення не задовольнило шепетівчан.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook