Новини
Дозвілля

У маєтку на Хмельниччині під час толоки розчистили фонтан (ФОТО)

Парк у старовинному маєтку на Дунаєвеччині близько сотні років залишався без уваги та дбайливих рук. Принаймні, так кажуть ті, хто наразі цим парком опікується, як дитиною. Тож чи не щотижневі толоки, навіть під час війни, у парку біля палацу Орловських – справа потрібна і вже певним чином звична. Особливо навесні, коли навіть природа сприяє праці на свіжому повітрі в гарній компанії. Під час останньої толоки волонтери з Хмельницького, Красилова та Кам’янця зробили чимало корисного, додавши ще трохи душі та любові у колись добряче занедбаний парк.

Про ще одну толоку (загальну кількість яких вже зараз важко порахувати) розповіла постійна натхненниця таких заходів – директорка Малієвецького обласного історико-культурного музею Анастасія Донець.

Парк – це жива істота. Хоче уваги і рук. А тут ще сто років без любові. Зовсім здичавів. І ми працюємо. Шукаємо гроші, пальне і виймаємо найніжніші посмішки. Друзі, черговий раз низенько вклоняюсь за Вашу працю, вірність нашій ідеї – відродити парк, Вашій доброті і щирості! Дякую кожному! Повторюю Ваші імена і знаю усіх, хто був! – написала на своїй сторінці у Фейсбук Анастасія.

Цього разу під час толоки вдалося зробити так багато, що її назвали продуктивною, як ніколи.

Постригли живоплоти. Прибрали хмиз. Пересадили тюльпани. Пересадили хосту. Визбирали сміття. Покосили газони. Почистили між плитами бур‘яни. Згорнули сіно. Вивезли землю з засипаного фонтану, – перерахувала директорка музею.

Та пошкодувала, що не встигла зробити спільне фото всіх, хто долучився до толоки.

Ех, спільного фото не зробили. На знімку кам’янецька половина волонтерів. Вже коли хмельницькі і красилівські поїхали, – написала Анастасія.

По завершенні робіт волонтери релаксували. Хтось – в компанії з поліськими кіньми, породу яких планують відроджувати. Хтось – сам на сам з природою.

Більше про палац Орловських читайте на сайті Хмельниччина туристична

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook