Новини
Духовність

Ще у двох селах Хмельницького району громади готові перейти до ПЦУ

Про свій намір вивести храми з підпорядкування московській церкві та приєднатися до церкви української заявили мешканці сіл, що входять до Олешинської сільської територіальної громади. Збори громад вже відбулися, попереду – офіційне оформлення волевиявлення парафіян.

Попри те, що Хмельниччина продовжує лідирувати за кількістю громад, що підтримали перехід до Православної Церкви України, вона так само продовжує бути на першій сходинці за кількістю громад, що досі належать до Української Православної Церкви. Їх наразі залишається 857 з 998. Від початку вторгнення російських військ в Україну відійшли від УПЦ (МП) та перейшли до ПЦУ 76 релігійних громад Хмельниччини.

Останнім часом темпи переходів дещо знизилися – протягом поточного тижня збори релігійних громад відбулися лише у двох селах однієї – Олешинської – громади.

Вчора, 28 травня, мешканці сіл Черепова (Церква Святої Трійці) та Черепівка (Церква Святого Іоанна Богослова) одностайно підтримали рішення про перехід до ПЦУ. Про це повідомив голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook