Новини
Здоров’я

У Хмельницькому закривають центр масової вакцинації

Кількість охочих вакцинуватися від COVID-19 від початку війни суттєво зменшилася. Відтак центр масової вакцинації у середмісті Хмельницького вирішено закрити з 1 червня. Проте процес вакцинації в обласному центрі через це не зупиниться. Адаптивний карантин в Україні продовжили до кінця літа.

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України ковідна пандемія дещо відійшла на другий план у зведеннях новин, проте це не вплинуло на рівень захворювання на небезпечну недугу. За три місяці кількість подолян, які захворіли на ковід за інформацією директора Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Миколи Габрикевича становить 10 147 осіб. Одужали за цей же час 35 053 особи. Кількість летальних випадків внаслідок захворювання на COVID-19 – 124 особи.

Попри війну, мешканці області, які почали процес вакцинації не відмовилися від його продовження або завершення. Щеплення проти коронавірусу після 24 лютого зробили 44 192 особи.

Проте, як зазначають медики, кількість охочих вакцинуватися останнім часом суттєво зменшилася. Якщо до війни бажаючих вакцинуватися було в межах 100-150 осіб щодня, то наразі їх нараховується 30-35, кажуть у центрі вакцинації. Тому з 1 червня всіх бажаючих вакцинуватимуть в амбулаторіях, а центр масової вакцинації буде закрито.

Нагадаємо, Хмельниччина вийшла з “червоної” зони епіднебезпеки наприкінці березня. тоді ж пропонувалося скасувати всі рівні епіднебезпеки на території України до закінчення періоду воєнного стану та місяць після нього. Разом з тим адаптивний карантин на території України продовжили до 31 серпня.

Схвалено проєкт постанови щодо продовження на території України карантину та режиму надзвичайної ситуації з метою запобігання поширенню COVID-19 до 31 серпня 2022 року,повідомив днями у своєму телеграм-каналі прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook