Новини
Суспільство

Тіло загиблого бійця-хмельничанина досі не можуть вивезти з “Азовсталі”

Хмельничанин Богдан Демчук – один з тих, хто тримав оборону Маріуполя. Боєць загинув наприкінці квітня – за місяць до свого 27-річчя. На його повернення додому чекають мати, дружина та син. Вони хочуть поховати Богдана тут, на рідній землі. Але тіло досі не можуть вивезти з “Азовсталі”.

Побачити свого старшого сина хмельничанка Тетяна Демчук тепер може тільки на фото та відео.

Він дуже любив життя. Дуже любив рухатися в цьому житті. Він ніколи не стояв на місці, – зі сльозами згадує жінка.

Народився Богдан Демчук на Вінниччині. Але більшу частину життя провів у Хмельницькій області. Тут здобув професію водія та слюсаря. У 2014 році, не змирившись з російською агресією, поїхав на Схід, захищати Україну. Тоді йому було 19.

У 2015 році Богдан Демчук приєднався до лав полку “Азов”.

Нелегко туди пройти. Там потрібно пройти курс молодого бійця. Це дуже велике випробування. Там багато хлопців відсіюється, – згадує пані Тетяна.

На Донеччині Богдан Демчук познайомився із майбутньою дружиною. Надією. Подружжя оселилося у Мангуші, під Маріуполем. Там у них народився син, якого Богдан дуже любив.

У перший день широкомасштабного вторгнення Богдан пішов боронити Маріуполь. Дружину і сина відправив до Хмельницького. Останні дні життя Богдан провів на “Азовсталі”.

30 квітня родина Богдана Демчука отримала звістку, що його не стало. 28 травня бійцеві мало виповнитися 27 років. Воїна досі не змогли поховати.

До останнього боронив Маріуполь і молодший брат Богдана – Олег Демчук. Після виходу з “Азовсталі” він з іншими бійцями перебуває на не підконтрольній Україні території. Нині зв’язок із сином втрачений, каже Тетяна Демчук.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook