Новини
Красилівська міська

На Хмельниччині поширюють фейки про арешти голів міських громад

Спочатку міська голова Красилова, а потім і очільник Славути стали “героями” фейкової інформації, яку поширюють у соцмережах. Йдеться про нібито арешти очільників міст під час спроби перетину кордону. Очільниця Красилова з цього приводу звернулася до СБУ. У виконкомі Славути в таких дезінформаціях вбачають спробу дестабілізувати ситуацію у суспільстві.

Міська голова Красилова Ніла Островська днями прокоментувала плітки, які розпускають про неї невідомі особи у соцмережах.

Я взагалі дивуюсь цинічності та безглуздості таких пліток, і тим людям, які не лише в це вірять, а ще й переказують, Тут є, як мінімум наклеп, а підбурення людей під час війни – це сепаратизм. Чому не реагують правоохоронні органи?зазначила посадовиця та додала, що її щодня можна побачити на роботі, де вона разом з командою займається поточними питаннями, в тому числі допомогою тим, хто наразі перебуває на передовій.

Крім того, очільниця міської громади заявила, що звернулася до Служби безпеки України та правоохоронців, аби вони встановили осіб, які намагаються посіяти ворожнечу та підіграти ворогу.

Не минуло й кількох днів, як аналогічні чутки почали поширювати про міського голову Славути Василя Сидора. У виконавчому комітеті Славутської міської ради подібну дезінформацію також назвали діями поплічників окупантів та висловили сподівання, що у Службі безпеки України знайдуть осіб, причетних до поширення неправдивої інформації.

Також користувачів соцмереж, які наразі є одним з найпоширеніших та найоперативніших джерел отримання інформації, закликали ретельно перевіряти повідомлення, особливо ті, які викликають негативні емоції та агресію в бік влади, та не “передавати далі” те, що викликає сумніви. Адже, до прикладу, перевірити присутність на місці міського голови мешканцям що Красилова, що Славути не так вже й складно, замість бездумно транслювати та коментувати нісенітниці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook