Новини
Духовність

На Кам’янеччині селяни охороняють храм від “московських попів”

Протистояння між громадою села Слобідка-Кульчієвецька та прихильниками церкви УПЦ МП триває. Аби захистити свій храм від “московських попів” та їх прибічників, люди змушені охороняти свою церкву, як фортецю.

Нагадаємо, збори громади у селі на Кам’янеччині відбулися 5 червня. Тоді більшістю голосів парафіяни храму Святого Пророка Іллі підтримали рішення про перехід до Православної Церкви України. Проте зустріли супротив священника, який не лише проігнорував зібрання, а й відмовився віддати ключі від храму.

Вже наступного дня громада змогла повернути собі ключі від церкви, натомість виникла ще одна проблема.

Святиню взяли в облогу 7 московських попів і майже стільки ж залучених ними парафіян. Селяни, які хочуть молитися рідною мовою, обороняють повернуту святиню, як фортецю у давнину. Присутні правоохоронці. Ситуація спокійна. Українській церкві бути,прокоментували ситуацію у соцмережах.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України на Хмельниччині до ПЦУ прийняли рішення приєднатися 83 громади. Зокрема, 5 червня відповідні рішення прийняли у селі Немиринці на Старокостянтинівщині Хмельницького району (церква Преподобної Параскеви) та у селі Колом’є, що у Крупецькій сільській тергромаді на Славутчині Шепетівського району (Свято-Михайлівська церква).

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook