Новини
Суспільство

Командир чеченського батальйону поспілкувався з волонтерами Хмельницького (ВІДЕО)

Днями до волонтерського об’єднання «Захист» завітав командир батальйону імені Шейха Мансура – генерал Муслім Чеберлоєвський, який вже вісім років допомагає українцям захищати країну від зазіхань Росії.

Хмельницькі волонтери беруть активну участь у забезпеченні цього формування. Неодноразово волонтери приїжджали до чеченських військових на позиції до початку повномасштабної війни.

Привозили гуманітарну допомогу для батальйону, колядували, прибирали, – розповідає волонтерка Валентина Базилюк, яка на зв’язку з військовими 24/7.

В Хмельницький ми їздимо як до себе додому, тому що знаємо, що тут є надійні друзі. Без тилу воювати складно, – говорить Муслім Чеберлоєвський.

За словами військового, «не всі повинні з автоматами бігти вперед», значний внесок роблять ті, хто допомагає на відносно мирній території.

Не можуть вони (авт. – військові) виконувати свою роботу без такої підтримки. Тому – велика подяка. Кожен на своєму місці виконує свої завдання, те, чим може допомогти: хтось шиє, хтось готує, хтось лікує. Це все має бути взаємопов’язане. Таким чином ми прийдемо до перемоги, – підкреслює генерал.

Війна – це справа кожного українця. Сьогодні настав час, коли кожен українець, незалежно чи це чоловік чи жінка, чи старий, чи молодий, може довести на скільки любить свою країну, свою Батьківщину, і на скільки він готовий її захищати. Такий час настав. Звичайно є багато байдужих – у них своя ціна. У кожного є своя ціна. Звичайно, у всіх війна, у всіх країнах патріотів буває мало, це зрозуміло, це доведено. Їх мало, але вони йдуть від душі, від серця, не лицемірять, тому вони і перемагають. Дасть Бог ми переможемо в цій війні і найближчим часом будемо святкувати перемогу, – зазначив у своїй промові до волонтерів Муслім Чеберлоєвський.

Чеченський генерал наголосив, що наразі ми бачимо істинне обличчя «руського міру» – Буча, Ірпінь, Харків, Маріуполь. Щоб не допустити цього у Хмельницькому, кожен має працювати.

До волонтерів звернулася і координаторка «Захисту» Леся Стебло.

Мені дуже запам’яталась фраза друга Мусліма, коли він сказав про те, що Росія переможе в той момент, коли ми будемо з вами роз’єднанні і коли в нас настане байдужість. І тоді не потрібно буде ні танків, ні автоматів, ні смертей, – говорить пані Леся. – Ми тут не вагаємося, ми знаємо, що ми робимо, ми знаємо яка у нас ціль, знаємо по яку сторону паркану ми. Ми не є біомасою, ми не є біосміттям – цим треба дуже сильно пишатися.

Волонтери показали чеченським друзям центр, ознайомили з особливостями роботи та надали чергову гуманітарну допомогу.

Довідково: міжнародний миротворчий батальйон імені Шейха Мансура — добровольче збройне формування, що бере участь у війні на сході України на стороні Збройних сил України і складається переважно з чеченців, які емігрували з Росії після російсько-чеченських воєн. Чеченські добровольці приїхали воювати в Україну, щоб захищати від Росії Донбас ще у 2014 році. І тепер, коли РФ наважилася на повномасштабний наступ, батальйон імені Шейха Мансура знову воює на боці України проти спільного із нею супротивника.

Громадська організація «Захист – об’єднання волонтерів» знаходиться у Хмельницькому за адресою вул. Кам’янецька, 76. Детально з діяльністю волонтерів можна дізнатись на офіційних сторінках у соціальних мережах: Facebook, Instagram, Telegram, TikTok.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook