Новини
Політика

На Хмельниччині тимчасово заборонили публічне використання російськомовного контенту

Депутати Хмельницької обласної ради підтримали запровадження мораторію на публічне використання на території області російськомовної культурної продукції. Триватиме ця заборона до повного припинення окупації Росією території України.

Аргументуючи необхідність прийняття такого рішення, голова Хмельницької облради навела приклад використання російської музики на ситуативних заходах у навчальних закладах – на випускних вечорах у школах та інших заходах, які влаштовують для дітей. Хоча російську музику наразі активно продовжують використовувати як у розважальних закладах, так і в публічному просторі, як це відбувалося, до прикладу, на “блошиному” ринку у хмельницькому парку ім. Франка, де днями з цього приводу виник мовний конфлікт.

“За” таке рішення проголосували 56 із 58 присутніх на засіданні сесії депутатів. Крім того, Хмельницькій обласній військовій адміністрації депутати рекомендували створити спеціальну групу, яка має проводити роз’яснювальну роботу в регіоні щодо мораторію на використання російськомовного контенту.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook