Новини
Освіта

Рятувальники розповіли, за яких умов у школах Хмельниччини можлива очна форма навчання

Під час спільної наради, яка відбулася у стінах Хмельницької ОДА, одним з головних питань, яке обговорювали посадовці разом з рятувальниками, було облаштування та перевірка укриттів у школах, вишах та дитсадках, а також – організація оповіщення у навчальних закладах і перевірка протипожежної безпеки на місцях. Очний процес навчання з 1 вересня почнеться лише у тих навчальних закладах, де є належні укриття.

У ДСНС Хмельниччини наголосили: підвали у школах чи дитсадках, або ж вишах – це не укриття. Бо такі мають бути повністю обладнані та передбачати перебування дітей та педагогів там не менше як декілька годин з усіма умовами.

Навчальні заклади, за потреби, можуть, на умовах договору, використовувати прилеглі облаштовані укриття сусідніх підприємств, проте вони мають бути розташовані не більше як за сто метрів від школи чи садочку, – зазначили під час наради рятувальники.

Крім того, у всіх навчальних закладах мають бути облаштовані системи оповіщення, а педагоги і діти – підготовлені до належної евакуації в разі потреби.

У новому навчальному році освітні заклади мають з повною відповідальність підійти до питання пожежної безпеки. І в разі потреби, бути готовими до будь-яких сценаріїв розвитку подій. Адже навчальний процес розпочнеться в умовах війни в Україні, – наголосив начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям Сергій Яцух.

Своєю чергою, відкриття класів безпеки при навчальних закладах дасть змогу навчити школярів та вихованців дитсадків правил безпеки. На Хмельниччині стартував пілотний проект з відкриття таких класів. Для дітей це – навчання у формі гри, для педагогів – впевненість у знаннях дитини про безпечність.

З нового навчального року на Хмельниччині, попередньо, розпочнуть роботу 719 перших класів до яких вступлять 13 тисяч першокласників, повідомили у Хмельницької ОДА.

Нагадаємо, про необхідність створення у навчальних закладах умов для перебування дітей та педагогів в укриттях, говорила нещодавно також в.о. директора Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська. Вона ж зазначила, що через війну не всі батьки змогли вже подати заяви на прийом дітей у перші класи, тож документи від батьків першокласників прийматимуть до 31 серпня.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook