Новини
Духовність

Одна з церков Хмельницького офіційно приєдналася до ПЦУ

Парафія у мікрорайоні Лезневе у Хмельницькому віднині офіційно належить до Православної Церкви України. Відповідний Указ підписав Єпископ Хмельницький та Кам’янець-Подільський Павло.

Позаду залишилися пристрасті, які вирували на стадіоні у мікрорайоні Лезневе, коли вирішувалася доля переходу Свято-Покровської церкви з-під управління УПЦ (МП) до ПЦУ. Символічно це відбулося у День вишиванки, 19 травня, коли парафіяни однієї з найстаріших церков Хмельницького об’єдналися заради України та змінили підпорядкування свого храму. Попри те, що не всі учасники зборів підтримували таке рішення, більшістю голосів воно було ухвалене.

Тепер же храм офіційно приєднано до Православної Церкви України. Про це повідомила керуюча справами Хмельницького виконкому Юлія Сабій.

З вірою в Бога і ЗСУ! Указом Єпископа Хмельницького і Кам‘янець-Подільського Павла від 20 червня 2022 року Свято-Покровська парафія мікрорайону Лезневе міста Хмельницького разом із митрофорним протоієреєм Мироном Ільницьким приєдналася до складу Православної Церкви України! Все буде Україна!

Нагадаємо, днями у селі Антонівці виник конфлікт під час похорону військового через небажання місцевого настоятеля відкрити храм для проведення заупокійної служби.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook