Новини
Суспільство

Центр підтримки переселенців “Я – Маріуполь” відкрили у Хмельницькому

У новому центрі підтримки переселенців “Я – Маріуполь” працюють лише маріупольці. І допомогу тут можуть отримати ті мешканці Маріуполя, яким вдалося вирватися з пекла окупації та переїхати на Хмельниччину. Центр відкрили вчора, 24 червня. За словами Хмельницького міського голови, символічно, що він розташований на нещодавно перейменованій вулиці Гагаріна, яка тепер має ім’я Героїв Маріуполя.

У центрі підтримки “Я – Маріуполь” переселенці можуть отримати психологічну, медичну, соціальну та юридичну допомогу. Видаватимуть тут також продуктові набори (двічі на місяць) та набори з побутовою хімією (раз на місяць).

На час перебування у центрі батьки можуть залишити дітей у спеціально обладнаній кімнаті, де з ними займатимуться вихователі.

Подібні центри підтримки відкрито уже в декількох містах України. Ініціатива їх створення належить Маріупольській міській раді та міському голові Вадиму Бойченку. За два тижні до відкриття він приїхав у Хмельницький та оглянув приміщення, яке обрала для розміщення центру міська влада. Також взяв участь у відкритті “Я – Маріуполь” в обласному центрі.

Хмельницький міський голова зазначив: є кілька питань, які потрібно буде доопрацювати, та пообіцяв максимально сприяти тому, аби центр підтримки переселенців “Я – Маріуполь” працював максимально ефективно.

Щодо емоцій, які відчув під час відкриття, Олександр Симчишин сказав так:

Було щемко бачити, як люди тут зустрічають сусідів зі своєї вулиці, вчителів школи своїх дітей, просто людей, з якими десь перетиналися у Маріуполі, і радіють, наче рідним…

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook