Новини
Освіта

У Хмельницькому переселенці опановують нові професії

36 вимушених переселенців нині здобувають нові спеціальності у Хмельницькому центрі професійно-технічної освіти сфери послуг. Вони – майбутні перукарі, майстри манікюру, швачки та пекарі. Навчання – безплатне, триває два з половиною місяці.

Складаючи навчальні плани, у закладі враховували потреби роботодавців. 30% часу навчання становить теоретична підготовка, 70% – практика.

Тобто ми робили ставку більше на практичні навички, – коментує директорка закладу Євеліна Царьова.

Днями слухачі курсів показували викладачам, чого встигли навчитися.

За два з половиною місяці ми навчилися кроїти, шити, оздоблювати. Вже можемо «прочитати» викрійку, – ділиться вимушена переселенка з Броварів Катерина Посикалюк, яка опановувала професію швачки.

А майбутні пекарі під час навчання готували випічку для ресторану «Жовтневий», в якому харчуються вимушені переселенці.

Ми готували ватрушки, сінабони, пиріжки, булочки, пекли пироги – відкриті та закриті, робили круасани. Навчилися працювати з дріжджовим, бісквітним та пісочним тістом, – розповідає вчителька за освітою харків’янка Катерина Бурма.  

Після завершення навчання і успішного захисту дипломних робіт усі слухачі курсів отримають свідоцтво державного зразка.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, в рамках реалізації мініпроєкту з працевлаштування переселенців, у Красилові створять бригаду робітників, яка складатиметься виключно з внутрішньо переміщених осіб.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook