Новини
Події

Найбільше волонтерське об’єднання Хмельниччини – на шляху трансформації

Цими вихідними у  волонтерському середовищі Хмельницької області сталась значна подія – стратегічна сесія від відомого бізнес-коуча Олени Юзькової –  президентки Всеукраїнської асоціації консультантів з управління та віцепрезидентки Міжнародної ради Інститутів управлінського консультування, гендиректорки компанії «Епоха інтернаціональної освіти». Навчання було проведене для членів громадської організації «Захист – об’єднання волонтерів» за ініціативи голови ГО Катерини Луцик та ексміністерки у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксани Коляди.

За словами Катерини Луцик навчання є вкрай необхідним для волонтерської команди, щоб зрозуміти куди і як рухатись далі.

«Я була перед складним вибором. Мені запропонували ту роботу за кордоном,  до якої я довго йшла. Але наразі змогла відтермінувати поїздку, щоб за цей час максимально вкласти сили у волонтерську організацію та її розвиток. Тоді я вперше подумала, що нам потрібна стратегічна сесія – чіткість і розуміння куди ми йдемо», – розповідає голова ГО «Захист – об’єднання волонтерів».

За задумом організаторів, такі навчання мають пройти всі учасники об’єднання волонтерів «Захист» залежно від зон відповідальності. Перший етап відбувся цими вихідними.

«Загалом для членів організації обов’язково навчатися, і це перший тренінг для «Захисту» з моменту повномасштабного вторгнення. Важливою темою стало структурування команди та нашої роботи, бачення куди ми йдемо. Завдяки професійній тренерці дізналися як командоутворення працює, адже все має свої закони та правила.  Однозначно можу сказати: за ці три дні відбувся момент трансформації нашої організації», – розповідає Леся Стебло, координаторка ГО «Захист – об’єднання волонтерів»

За словами коуча Олени Юзькової, всі робочі організації зараз дуже швидко пересуваються стадіями життєвого циклу. За трохи менш ніж 4 місяці стало зрозуміло, що потрібен якісний перехід – від підтримуючої групи до функціонуючої інституції. Тож учасники інвестували свої зусилля в роботу з розробкою бачення майбутнього організації, її коротокострокової стратегії, організаційної структури, розподілу функцій, командній взаємодії, внутрішній та зовнішній комунікації.

«Маю величезний досвід роботи з різними командами та організаціями і я знаю, які бувають швидкості та який буває результат на виході. Те що зроблено в діяльності «Захисту» загалом і конкретно за три дні навчань неймовірно надихає. Дуже мало команд здатні на такий обсяг і таку глибину роботи за короткий час», – розповіла Олена Юзькова.

Тренерка висловила надію, що волонтерська команда використає отримані знання і напрацювання і зможе перейти на наступний рівень свого розвитку.

Поділилась враженнями від триденного навчального марафону і Оксана Коляда:

«За три дні я побачила вас сильними. Розумію, що буду брати відповідальність за реалізацію всіх напрацювань на теренах Хмельниччини, тому що знаю – тут є люди організовані, які бачать свої цілі і до них рухаються, знають як вирішити внутрішні конфлікти, налагоджують комунікацію і рухаються зі мною в одному напрямку».

«Впевнена, що кожен знайшов своє місце в організації, зрозумів, що це не лише про управління, а й про розвиток. Задоволена від того, що люди це сприйняли, навчаються і будуть втілювати далі. Перше, що ми зробимо – це збори волонтерів, аби втілювати зміни відповідно до прописаних  дедлайнів. Це буде не легко, але необхідно для подальшого розвитку» – підсумувала Катерина Луцик.

На згадку про продуктивно проведений час волонтери подарували тренерці Олені Юзьковій унікальний сувенір – військову каску, розмальовану «дітьми війни». Саме такі сувеніри реалізують юні  українці на благодійних акціях, а виручені кошти передають на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, дізнатися більше про актуальні потреби ГО «Захист – об’єднання волонтерів» можна на сторінці у Фейсбук або за адресою: м. Хмельницький, вул. Кам’янецька, 76

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook