Новини
Офіційно

Начальник Хмельницької ОВА розповів, за яких умов почнеться навчальний рік в області

Про особливості початку освітнього процесу, який планують розпочати з 1 вересня у форматі офлайн, мешканців області повідомив у відеозверненні начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Головну увагу у підготовці до нового навчального року приділятимуть безпеці всіх учасників освітнього процесу.

Разом з працівниками ДСНС буде перевірено кожен заклад та його прилеглої території на наявність вибухонебезпечних предметів. Важливим питанням також є забезпечення якісної системи оповіщення, особливо для дітей з порушенням зору та слуху. Йдеться про сирени, інформаційні табло та інші способи оповіщення, – наголосив начальник ОВА.

Також у кожному навчальному закладі мають бути визначені шляхи евакуації. Укриття мають бути в кожному навчальному закладі або у безпосередній близькості до них. І вони мають бути розраховані на всіх учасників навчального процесу. Також там має бути забезпечена питна вода для всіх, хто перебуватиме в укритті.

Коли пролунає сирена, всі мають перейти в укриття і продовжити навчання саме в укритті,зазначив Сергій Гамалій.

Відповідальність за стан укриття покладена на засновника та керівника закладу. Тому контролюватиме обласна військова адміністрація всі озвучені у тісній співпраці з ними.

Нагадав начальник ОВА і про те, що від початку війни на Хмельниччину було евакуйовано декілька вищих навчальних закладів з інших регіонів:

Це, зокрема, Харківський університет МВС, Національний університет ім. Даля, Херсонський національний технологічний університет, Сумський прикордонний ліцей та Одеський військово-морський ліцей. Всі вони розпочнуть новий навчальний рік на території Хмельниччини.

Читайте також: Мешканцям Хмельниччини нагадали про відповідальність під час повітряних тривог

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook