Новини
Суспільство

Родині загиблого військового на Хмельниччині придбали будинок

Новий дім для сім’ї загиблого військовослужбовця придбали на Хмельниччині. Помешкання викупили за кошт американської благодійної організації August Mission. Попередня власниця новим мешканцям передала будинок разом з меблями та іншими потрібними в побуті речами.

Дружина загиблого морського піхотинця Олексія Багрія Марія – родом з Луганщини. Поїхала звідти у 2014-му, після початку вторгнення росіян на Донбас. Якийсь час мешкала у столиці зі своєю матір’ю, а після знайомства з Олексієм переїхала до Миколаєва. Там і жила до 11 квітня, поки не дізналася про загибель чоловіка. Після цього переїхала з дітьми – Тимофієм та Златою – до його матері на Хмельниччину.

Завдяки співпраці іноземних волонтерів з представниками організації «Волонтери Поділля» у сім’ї з’явилося власне житло на Ярмолинеччині. Американська організація August Mission допомагає Україні гуманітарно. А тепер створила новий проєкт, що передбачає придбання будинків для сімей загиблих військових.

Для Марії з дітьми вони обрали дім у селі Глушківці. Він став першим, але мета благодійників – десять таких будинків. На помешкання для родини загиблого Олексія Багрія завдяки пожертвам людей за чотири дні вдалося зібрати 7 тисяч доларів.

Колишня власниця будинку – Зоя Бабич – проживала тут з народження до юності. Наповнення будинку після продажу жінка вирішила не чіпати. І надалі планує допомагати новим господарям освоїтися.

Все, що в хаті нажили, все залишаємо. Нічого не беремо. Бажаю, аби цій сім’ї було тільки добре, від чистого серця, бо її чоловік поклав життя за нас, – каже жінка.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook