Новини
Освіта

«Кадетський корпус» з Сум переїжджає до Хмельницького

Ліцеїсти Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І. Г. Харитоненка навчатимуться на території Хмельницького обласного ліцею. Нині триває вступна кампанія. Документи прийматимуть до 23 липня.

Державний ліцей-інтернат у Сумах до початку повномасштабного вторгнення Росії виховував майже шість сотень майбутніх військовослужбовців. До навчального закладу зараховують учнів 8-11 класів. У закладі кажуть: їхній пріоритет – виховання майбутньої сильної, свідомої, спортивної молоді.

У лютому, після повномасштабного вторгнення Росії на територію України, частину будівлі ліцею у Сумах пошкодив ворожий артилерійський снаряд. Тому нині навчальний заклад на деякий час переїжджає до Хмельницького обласного ліцею.

Для ліцеїстів тут створили відповідні умови для навчання: сучасні аудиторії, спортивний майданчик, басейн, тренажерна зала. Навчатимуться ліцеїсти у такому ж режимі, як і в Сумах.

Нині триває вступна кампанія. Документи приймають від випускників 7 та 9 класів. Приймають у навчальний заклад учнів зі всіх регіонів України. Є також пільгові категорії: діти військовослужбовців, діти учасників бойових дій, діти, позбавлені батьківського піклування, напівсироти.

Вступні випробування: медичний огляд, психологічний відбір (тест) та фізична підготовка – розпочнуться з 25 липня. Після вступних випробувань почнуться вступні іспити: диктант з української мови, математика та іноземна мова.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook