Новини
Інфраструктура

У Нетішині “Казкове королівство” перетворили на розмальований “туалет” (ФОТО)

Малолітні вандали так добре “попрацювали” над тим, щоб зіпсувати дитячий майданчик площею в тисячу квадратних метрів у Нетішині, що комунальникам доведеться відновлювати його щонайменше два тижні, витративши на це кілька десятків тисяч гривень. А місцевим дітям в цей час доведеться шукати місця для відпочинку деінде.

Дитячий майданчик “Казкове королівство” у Нетішині закрили вчора, 29 червня. Причина – необхідність зробити ремонт після того, яка там досхочу “порозважалися” малолітні художники та ті, хто використовував конструкції казкових будиночків як туалет.

У виконкомі Нетішинської міськради побачене на дитячому майданчику назвали “дикістю “Казкового королівства”. Всі елементи тут щільно розписані від землі до верхівок башт незрозумілими ієрогліфами та малюнками з обох сторін. Але, як з’ясувалось, це ще не межа дикунства – верхні більші башти стали справжнісінькими туалетами. Від того всього вони почали руйнуватись – гниє фанера бокових стін та дошки настилу.

Вилазить нагору дітвора віком 10-12 років і зробили там туалети… Гниють навіть залізні болти… Був випадок, коли відірвалась і впала велика фанера зі стіни. Це сталося о сьомій вечора. В цей час на майданчику були діти… В оперативному порядку довелось кріпити фанерну стіну вже на саморізи, – розповіла Світлана Кулєш, начальник дільниці з обслуговування та ремонту об’єктів благоустрою КП «Благоустрій».

Лише матеріали для ремонту обійдуться у майже 22 тисячі гривень, повідомили у виконкомі. Крім того, є й інша проблема: розписи на стінах дуже важко замалювати – чорний колір просвічується навіть під декількома шарами нової фарби.

Як не старались працівники дільниці, але різноваріантні зусилля змити чи здерти надписи перед фарбуванням зійшли нанівець. Звичайно, з будь-якої ситуації можна знайти вихід. Це вартує додаткових зусиль, часу, матеріальних та фінансових затрат. Праця непомітна, але клопітка, – додають у виконкомі.

Дорослим же нетішинцям про необхідність правильно виховуватися своїх дітей:

Шановні батьки! Якщо ваші діти проводять свій вільний час не разом з вами, то, будь ласка, пояснюйте їм, як повинні поводити себе в суспільстві цивілізовані, культурні та виховані люди.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook