Новини
Хмельниччина туристична

У маєтку на Хмельниччині розчистили та наповнили водою фонтан (ФОТО)

Працівники Малієвецького обласного історико-культурного музею продовжують впорядковувати територію маєтку, розшукуючи та доводячи до ладу те, що може стати черговою “приманкою” для туристів та “родзинкою” історичної споруди. Одну з таких знахідок – старий непрацюючий фонтан, який довгий час виконував роль клумби, розчистили під час толоки. Потім підлатали, напустили туди води та посадили латаття.

Про реставрацію фонтану на своїй сторінці у Фейсбук розповіла директорка музею Анастасія Донець. Щоправда, у неї є сумніви, що він був збудований за життя власників маєтку – Орловських, оскільки чаша “замала для їхніх амбіцій”.

Розкопали. Розчистили. Поремонтували тріщини, запустили воду, посадили німфею. Що мене турбує: фонтану нема на жодному фото до 1914 року. Чаша замала для амбіцій Орловських. Але. Такий басейник в Софіївці мене зачарував. Може, просто це не кінцевий варіант, тому я не маю відчуття завершеності: ще квіти, німфеї, рибки, траву підлити на газоні, щоб зазеленіла тай буде ок, – поділилася сумнівами та планами Анастасія.

Вона також схиляється до думки, що басейн-фонтан було збудовано за радянських часів. Який вигляд він матиме зрештою, стане відомо після того, як буде завершено реставрацію, а поки що у маєтку “експериментують з водою у дворі”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook