Новини
Кримінал

Чотирьох мешканців Хмельницького району судитимуть за спробу підкупу поліції

Перед судом постануть четверо мешканців Хмельницького району, які намагалися підкупити правоохоронців. Факти мали місце протягом останніх двох місяців.

У травні до поліції із заявою про крадіжку мобільного телефону і банківської карти звернувся чоловік. Правоохоронці оперативно встановили особу зловмисниці. Під час досудового розслідування вона запропонувала працівнику поліції 1000 доларів з метою уникнення кримінальної відповідальності за злочин, передбачений ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) КК України.

Інший випадок стався в червні. Поліцейські зупинили авто за порушення правил дорожнього руху, а під час огляду автомобіля помітили ящики з контрафактним алкоголем. Водій не зміг пояснити ні походження, ні призначення вантажу. Натомість намагаючись уникнути відповідальності, порушник запропонував правоохоронцям гроші.

Того ж місяця поліцейські зупинили ще одного чоловіка за порушення ПДР. Під час спілкування правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Аби не проходити перевірку, чоловік запропонував працівникам поліції гроші. Правоохоронці відмовились і завезли порушника в лікарню, де перевірка показала 2,53 проміле, що в 13 разів перевищує допустиму норму. Після цього він знову запропонував працівникам поліції хабаря, збільшивши суму.

Ще один правопорушник намагався відкупитися від поліцейських з метою уникнення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю. Та коли правопорушник прийшов «домовлятися» з начальником відділення поліції і спробував дати йому 2000 гривень хабаря, в додаток до протоколу отримав ще й кримінальне провадження.

В усіх чотирьох випадках правоохоронці відмовились «вирішувати питання», повідомили про спробу давання хабаря своє керівництво і викликали на місце слідчо-оперативну групу.
Наразі за даними фактами слідчі Хмельницького райуправління поліції вже завершили досудові розслідування. Обвинувальні акти за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ скеровано до суду.

За інформацією поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook