Новини
Суспільство

Поліських коней вивезли з маєтку на Хмельниччині (ФОТО)

Від початку повномасштабного вторгнення палац у Маліївцях на Дунаєвеччині став прихистком не лише для десятків людей, які рятували тут від війни. Тут також знайшлося місце для сімох поліських коней, яких розводили на Київщині, а в січні цього року змушені були перевезти у більш безпечне місце. Днями поліські коні з Хмельниччини поїхали.

Поліські коні, що весь цей час мешкали у маєтку Орловських, надалі житимуть у заповіднику, з іншою частиною табуна, який розділила війна.

Це була велика неймовірна епопея, що перевертала мій світ з ніг на голову. Вона навчила мене більше, ніж десятки років і сотні книг. Тут було багато любові, багато нервів, багато нових знань, які не отримаєш інакше, ніж занурившись в тему отак зопалу, без задніх думок. Зелених і соковитих вам пасовищ, окаті інопланетяни, даровані людям не ясно, за які заслуги,написала на своїй сторінці у соцмережах директорка Малієвецького обласного історико-культурного музею Анастасія Донець.

Та додала, що на цьому коняча історія в Маліївцях не закінчується.

Поліські коники їдуть. А в Маліївцях залишається панночка Орбіта з непосидючим Ольгердом, сумирна і тиха Роза… Конячій історії не кінець. Далі буде.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook