Новини
Нетішинська міська

У Нетішині, охороняючи двір, діти зібрали понад 600 гривень з “підозрілих” авто

Разом з дорослими, маленькі подоляни працюють на спільну перемогу, навіть у юному віці розуміючи важливість допомоги армії. У місті атомників маленькі захисники під час патрулювання свого двору назбирали понад 600 гривень, які передали у Штаб допомоги ЗСУ.

Недитячі ігри у війну та блок-пости вже стали звичними у містах та селах Хмельниччини, як і всієї України. Часто під час таких ігор діти роблять добрі справи – не лише вчаться бути патріотами та захищати свою країну (навіть якщо все починається із захисту свого двору), а й поповнюють волонтерські скарбнички.

Найменшому у нетішинському дитячому патрулі – 4 роки, найстаршим – по 11. Захар та Макар, Дмитро та Анна, Володимир та Владислав і маленький Артем боронять кордони свого двору на вулиці Шевченка.

За день перевірки “підозрілих” авто, що в’їжджають на територію, яку вони контролюють, діти зібрали 619 грн. Ці кошти вони захотіли передати у Штаб Допомоги Зсу М.Нетішин для придбання військової амуніції бійцям на фронт, – розповідають мешканка міста Марія, яка поспілкувалися з дитячим патрулем.

Коли у дітей запитали, про що вони мріють, вони сказали таке: “ПРО ЖИТТЯ БЕЗ ВІЙНИ!”, “МИР НА НАШІЙ ЗЕМЛІ!”

А “командир” їхнього взводу додав: “Нам би нові автомати…”

З такими дітьми ми обов’язково переможемо, переконані у Нетішині.

Нагадаємо, дитячий блок-пост діє також у Городку. Там юні містяни теж збирають гроші для ЗСУ у водіїв автомобілів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook