Новини
Славутська міська

Проблему безпритульних тварин у Славуті вирішуватимуть спільними зусиллями

Як і в кожному місті, у Славуті місцеві мешканці розділилися на два табори: одні підгодовують безпритульних тварин, інші вимагають прибрати їх з вулиць. Владу звинувачують у бездіяльності, але щойно вона починає займатися виловом тварин, яких люди викинули на вулицю, одразу з’являються незадоволені зоозахисники, які протестують проти жорстокого поводження з тваринами. Тож розв’язати цю проблему у Славуті можна лише спільними зусиллями, переконані у владі.

Безпритульні тварини – це проблема не локального характеру, а набагато ширшого масштабу. Немає в Україні міста чи села, де б не можна було зустріти собак, які живуть на вулиці. Є громадяни, які постійно підгодовують тварин, є і ті, що постійно скаржаться, що собаки можуть бути агресивними і нападати на людей. А є безвідповідальні власники, які власних тварин викидають на вулицю.

Тоді усі звинувачення спрямовуються до місцевої влади, яка нібито нічого не робить для розв’язання цієї проблеми. Та коли починається відлов безпритульних тварин, відразу з’являються «зоозахисники», які протестують проти жорстокого поводження з тваринами, – зазначають у виконкому Славутської міськради.

У місті є притулок, але наразі він переповнений. І проблему він не вирішує, оскільки всіх тварин (кількість яких постійно зростає) забрати з вулиці та тримати в притулку немає можливості. Тому усі собаки після проведення відповідних процедур повертаються у попереднє середовище перебування.

Водночас, як повідомляє адміністрація КП “Славута-Сервіс” дуже важко працювати, коли одні вимагають прибрати собак з вулиць міста, оскільки їх розвелося занадто багато і вони час від часу проявляють агресивність, інші –  категорично проти будь-яких кардинальних змін у цьому питанні. Тому працівники підприємства закликають славутчан не перешкоджати вилову тварин. А власників домашніх собак просять не випускати їх на самовигул, аби уникнути конфліктних ситуацій.

Статтею 24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» встановлено, що собаки, незалежно від породи, належності та призначення, в тому числі й ті, що мають нашийники з номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, у скверах, на бульварах, пляжах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях, вважаються безпритульними і підлягають вилову,нагадали у виконкомі.

Та додали: тільки відповідальне ставлення та стерилізація домашніх улюбленців може частково подолати проблему безпритульних тварин.

При необхідності вилову безпритульних тварин та їх стерилізації мешканці Славути можуть звертатися за номером  068-069-88-82.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook