Новини
Новини від читача

Водії хмельницьких маршруток скаржаться на зменшення кількості пасажирів

Підвищення вартості проїзду в маршрутках Хмельницького в півтора раза (на початку місяця проїзд здорожчав з 8 до 12 гривень) відповідає нинішнім економічним реаліям: ціни на пальне під час війни стрімко зросли. Але зростання тарифу мало й інший очікуваний ефект – громадяни пересідають на тролейбуси.

Минулими роками електротранспорт обласного центру коштував приблизно в півтора раза дешевше, ніж маршрутка. Так, наприклад, до останнього підвищення вартості проїзду у маршрутці він коштував вісім гривень, а в тролейбусі – 5 чи 6 гривень в залежності від того, маєш електронний квиток чи ні.

Наразі електротранспортом можна скористатися за 6 чи 7 гривень, маршрутка, нагадаємо, – дванадцять. От і виникають у пасажирів сумніви, чи варто за комфорт (який у багатьох хмельничан викликає нарікання) і швидкість бусика платити вдвічі більше, ніж за тролейбус.

А ще, згадайте, початок липня був украй спекотний, тому «смажитися» в маршрутці не дуже й кортіло. На їхньому тлі тролейбус, нехай і повільніший, видавався прохолодною оазою.

Такі роздуми виникли після «підслуховування» розмов водіїв маршруток. Вони скаржаться на різке скорочення кількості пасажирів через диспропорцію між вартістю проїзду в бусику та тролейбусі.

Й справді, плануючи проїхати «паралельними» маршрутами, яких достатньо в місті, не раз подумаєш: чи не почекати краще тролейбус, а заощаджені на проїзді гроші використати на дорогу назад.

Після подорожчання проїзду на початку місяця реальні цифри обсягу перевезень ще не рахувалися, але за підсумками липня можна буде побачити, наскільки змінився пасажиропотік у місті та чи справді громадяни масово пересіли в тролейбуси.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook