Новини
Інфраструктура

Пальне на АЗС Хмельниччини поступово дешевшає

Ситуація із паливом на Поділлі поступово стабілізується. Вже не помітно шалених черг. І ціни дещо відступили. Щоправда, будемо відверті, зниження вартості наразі стосується лише автогазу. За півтора місяця він подешевшав на одну десяту.

Сьогодні середня ціна на газ на автозаправках краю становить 35,91 гривні за літр (за даними сайту vseazs.com). Скажімо, тиждень тому вартість автогазу в області перебувала на рівні 37,56 гривні, а на початку липня – 38,97.

Стрімкий стрибок цін на газ, якщо говорити про останні місяці, відбувся наприкінці травня. Так, 27 травня він коштував 37 гривень, а 28-го підскочив до 39,7 гривні; протягом червня вартість повільно відкотилася до 39,5 гривні. Як бачимо, за півтора місяця ціна автогазу загалом зменшилася на одну десяту.

Про інші види пального нічого позитивного для власників машин поки сказати не можна: А-95 стабільно коштує в середньому 50,5 гривні за літр, дизпаливо – 56-57 гривень за літр.

Аналітики ринку прогнозують, що найближчим часом зниження цін на «стандартне» пальне не варто очікувати. Якщо говорити про внутрішній ринок, то великий попит залишається з боку аграріїв. Крім того, триває визвольна війна, й, зрозуміло, забезпечення Збройних Сил України ресурсами – пріоритет з боку держави.

Якщо поглянути в бік Європи, яка виступає провідним постачальником пального для нас, то наразі триває «високий сезон» для автомобілістів, тому спостерігається великий  попит, який не дозволяє знижуватися цінам.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook