Новини
Інфраструктура

Хмельницькі комунальники попередили про відповідальність за шахраювання з лічильниками

Під час планового зняття контрольних показників та обстеження систем водопостачання працівники МКП “Хмельницькводоканал” виявили на одному з лічильників не лише зірвану пломбу, а й магніт, розташований поруч із обліковим пристроєм. Тож вирішили розповісти споживачам, чим можуть закінчитися такі спроби зекономити на оплаті отриманих послуг.

Принцип дії магніту, нагадують у комунальників, досить простий – при його застосуванні лічильник перестає рахувати спожиту воду, тож на оплаті комунальних платежів нібито можна зекономити. Проте таке маніпулювання з показниками може “влетіти” в копієчку, якщо обман буде розкрито.

Після того, як подібний “пристрій” знайдуть – нарахування послуг зростуть в рази. При цьому споживача буде переведено на розрахунок по нормі споживання з моменту останньої перевірки лічильника до дати виявлення магніту (конкретно у будинку, про який розповіли комунальники, проживає дві особи, отже норма споживання буде застосовуватися на двох осіб).

Крім цього споживачу буде проведено додаткове нарахування за пропускною спроможністю вводу, що складе 320 кубів. Споживача, який не оплатить нарахування сум, буде подано до суду для примусового стягнення цієї заборгованості,наголосили у комунальників.

Також нагадали, що втручання в роботу лічильника води кваліфікується як крадіжка, і тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook