Новини
Екологія

У Славуті від щурячої отрути загинули голуби

Після скарг місцевих мешканців, у Славуті створили спеціальну комісію у складі представників виконкому та лікарів-ветеринарів, яка з’ясовувала причини масової загибелі голубів в одному з мікрорайонів міста. За результатами лабораторних досліджень було встановлено, що птахи загинули внаслідок отруєння речовиною, що входить до складу щурячої отрути.

Повідомлення щодо загибелі голубів поблизу старого млина у виконкомі отримали від мешканців міста, які звертались до представників влади як телефоном, так і особисто.

На місці події спеціально створена комісія оглянула загиблих птахів, взяла декілька для досліджень, аби виключити можливість інфекційної хвороби та встановити причину отруєння.

Як встановили фахівці лабораторії Держпродспоживслужби, птахи отруїлися фосфідом цинку. Ця речовина входить до складу отрути проти гризунів, повідомили у виконкомі Славутської міської ради.

Обставини отруєння птахів та осіб, які, можливо, причетні до цього, встановлюватимуть правоохоронці. Всі напрацьовані матеріали їм передали.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook