Новини
Екологія

Лісівники Хмельниччини зафільмували життя зайченят (ВІДЕО)

Коротке відео з заячого кубла поширили лісівники Хмельниччини у соцмережах та розповіли про особливості розвитку цих милих пухнастих створінь. Зазвичай побачити такі подробиці життя мешканців лісу мало кому вдається, тож лісівники, по можливості, діляться тим, що вдалося “вполювати” за допомогою камери.

Відео з життя зайченят поширили на сторінці у соцмережах працівники Хмельницького обласного Управління лісового та мисливського господарства. Та розповіли про те, як народжуються, ростуть та стають самостійними пухнастики.

Отож, виношує зайчиха дитинчат 50 днів. Їх кількість у виводку коливається від 1 до 5. Кількість зайченят у виводку коливається від 1 до 5. Напередодні пологів самки облаштовують для зайчат примітивні гнізда з трави, викопують ямки, а в спекотних місцинах риють неглибокі нори.

Новонароджене зайченя важить приблизно 100 г. Ця крихітка, ледь з’явившись на світ, добре вдягнена в хутро та все бачить.

До 17 днів зайченята не можуть обійтися без молока. Проте в цей же час починають їсти траву. У молоці самки міститься концентрат з 12% білків, 15% жирів й інших поживних речовин. Самка приходить годувати потомство декілька разів на добу.

З п’ятого дня життя зайченята починають “прогулюватися” неподалік місця народження. У два тижні досягають маси 300-400 г і вже активно їдять траву. у 3-4 тижні стають повністю самостійними.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook