Новини
Волочиська міська

У громаді на Хмельниччині оголосили день жалоби

Вчорашній обстріл Вінниці, в результаті якого загинули понад два десятки людей, майже дві сотні отримали травми, шокував нормальних людей у різних куточках світу. На знак підтримки громади сусідньої області, у місті Волочиськ Хмельницького району сьогодні, 15 липня, оголосили день жалоби за загиблими.

Ракетний удар по Вінниці був нанесений під час вчорашньої повітряної тривоги, яка тривала близько двох годин на всій території України. Про проліт ракет над територією Вінниччини повідомляли у соцмережах, проте мало хто міг припустити, що чергова атака з акваторії Чорного моря буде спрямована у центр міста, що призведе до загибелі цивільних людей, руйнувань та пошкоджень цивільних споруд.

За інформацією Вінницької міської ради, станом на 14.00 поліції ідентифікувала 19 із 23 загиблих внаслідок вчорашнього обстрілу. Серед них – троє дітей: 4-річна дівчинка, матір якої наразі перебуває в реанімації, та двоє хлопчиків – 7 та 8 років. Один з них загинув разом з мамою у медичному центрі біля Будинку побуту “Ювілейний”, інший потрапив у вогняну пастку, поки чекав дядька у припаркованій машині.

15 липня у Вінниці та області оголошено днем жалоби. Пам’ять жертв теракту 14 липня вшанували покладанням квітів до пам’ятника неподалік місця, куди влучили російські ракети.

Оголосили день жалоби за загиблими мешканцями Вінниччини і в одній з громад Хмельниччини. Міський голова Волочиська Костянтин Черниченко видав розпорядження, відповідно до якого сьогодні, 15 липня, на території громади приспущено державні прапори та скасовано розважальні та концертні заходи, якщо такі планувалися.

Висловлюємо співчуття усім рідним, близьким та знайомим невинно вбитих людей у Вінниці та всіх українських містах та селах. Молимося з вами. Переможемо в пам’ять про усіх невинних жертв цієї війни. Війни за наше з вами майбутнє,написали на сторінці Волочиської міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook