Новини
Городоцька міська

Лавандова плантація у Городку отримала нових “опікунів”

Лавандову плантацію мешканці міста Городок висадили одними з перших на Хмельниччині. Згодом цю ідею підхопили в інших громадах. Тепер лавандових полів різної площі на території краю є з пів десятка. Донедавна у Городку плантацію доглядали місцеві мешканці. Днями її передали під опіку працівників міської ради.

Лавандова плантація розташовується в урочищі “Стара гребля” у Городку. Три роки тому її тут висадили небайдужі городоччани, які мріяли реалізувати проєкт “Городоччина – лавандовий край”. Відтоді на лавандове поле постійно приходять та приїздять місцеві мешканці та гості громади, аби влаштувати фотосесію. Весь цей час плантацію доглядали небайдужі мешканці міста.

Проте, як повідомило видання Городок.City, охочих відпочити на лавандовому полі – вдосталь, а от бажаючих доглядати його стає дедалі менше. Тож аби лавандове поле не пропало, його вирішили передати під “опіку” працівників підрозділів Городоцької міської ради та її підвідомчих установ. Таке рішення прийняли на засіданні виконкому Городоцької міської ради.

За словами керуючої справами виконавчого комітету Ольги Бистрицької, лаванда висаджена на ділянці, що перебуває у комунальній власності Городоцької міської ради. Відповідно, поле є власністю громади.

Отож ми вирішили зобов’язати наших працівників доглядати за ним, – повідомила виданню Ольга Бистрицька.

Кожен рядок лаванди на плантації (а їх є наразі 89) закріпили за певним структурним підрозділом міськради. Обов’язки з догляду за лавандою здійснювали відповідно до кількості працівників у тій чи іншій установі.

До слова, минулого року восени на лавандовому полі у Городку висадили понад дві тисячі саджанців на площі близько двох гектарів. Купували лавандові кущі місцеві мешканці – приватні підприємці.

Нагадаємо, крім Городка, лавандові посадки є на Шепетівщині – у селах Старий Кривин та Прислуч, на Кам’янеччині – у Чемерівцях (тут три десятки кущів лаванди у травні придбала та посадила з допомогою місцевих мешканців та переселенців з Харкова одеситка Марія – на знак подяки місцевій громаді, яка прихистила її під час війни), у Хмельницькому районі – в селі Марківці, на території відпочинкового комплексу.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook