Новини
Суспільство

Ще одну “мітку” тоталітаризму знищили на Хмельниччині

У селі на Дунаєвеччині декомунізували табличку, встановлену на місцевому закладі культури з нагоди 100-річчя з дня народження Леніна. За словами співзасновника проєкту “Декомунізація. Україна” на Хмельниччині, як і в інших містах України, досі залишається ще чимало “міток” тоталітаризму, які потребують демонтажу. Також у Хмельницькій області є понад дві сотні пам’яток, які мають бути виключені з переліку пам’яток історії та мистецтва місцевого значення.

У селі Сивороги на Хмельниччині щойно було демонтовано меморіальну дошку на честь Леніна, – поділився новиною Вадим Поздняков.

Так показав процес декомунізації таблички, на якій під портретом “вождя революції” було зазначено, що “Будинок культури побудовано на честь 100-річчя з дня народження В.І.Леніна”.

У коментарях він також додав, що “подібного ще дуже багато. Навіть у західних регіонах”.

Довідка: Сивороги – село в Україні, в Дунаєвецькій міській територіальній громаді Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Населення становить 465 осіб.

Днями начальник Хмельницької обласної військової адміністрації повідомив про те, що до Міністерства культури та інформаційної політики направлено список із 204 пам’яток для виключення їх з Переліку пам’яток історії та мистецтва місцевого значення.

Вони підпадають під дію Закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”,пояснив Сергій Гамалій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook