Новини
Екологія

Лісівники Хмельниччини показали лебеденят з Шепетівщини (ВІДЕО)

Місяць тому лісівники опублікували відео з маленькими лебеденятами, що мешкають на озерах Славутчини. Тепер цих же пташенят показали вже дорослішими та розказали про те, як ростуть та змінюються лебеді різних порід.

Потомством пара лебедів, що мешкають на Блакитних озерах у Шепетівському районі, обзавелися на початку червня. Народилося у гордих птахів 8 дитинчат, яких показали лісівники зовсім маленькими. За місяць вони виросли, а ще за місяць їх взагалі важко буде впізнати, розповідають у лісівників:

Згодом у пташенят розпочнеться сезон линьки, і вони перетворяться на величних білих лебедів. Коли замість пуху з’явиться пір’я, птахи зможуть літати і разом з батьками здійснювати сезонні перельоти.

Відео можна переглянути за посиланням.

На відео – лебідь-шипун. Їх дитинчата вдягаються в пір’я через 3-4 місяці (у віці 100-120 днів), після чого можуть відділятися від батьків.

Тундровий лебідь оперяється раніше – через 45-50 днів після народження. Потомство чорношийого лебедя линяє в 3 місяці. Молодь чорного виду змінює пух на пір’я через 5-6 місяців.

Лебеді є найбільшими водоплавними птахами Європи. В залежності від виду, довжина тіла дорослих особин досягає 120-180 см, а вага може доходити до 15 кг. А ще лебеді є чемпіонами за кількістю пір’я, що покриває їх тіло. Всього у них налічують 25 тисяч окремих пір’їнок, що утворюють розкішне густе оперення,розповіли на сторінці Хмельницького обласного Управління лісового та мисливського господарства.

До речі, не лише цікавими моментами з життя лебедів діляться лісівники з користувачами соцмереж. Нещодавно вони зафільмували життя зайченят, які мешкають у гнізді серед трави.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook