Новини
Суспільство

Славутські лісівники влаштували “спецоперацію” з порятунку лебедя (ФОТО)

Лише днями лісівники показували, як виросли малі лебеденята, що мешкають на водоймах Славутчини, а вже вчора одному з малюків знадобилася допомога людей. Халепу, в яку втрапило лебеденя, що заплуталося в рибальську волосінь, побачила небайдужа дівчина. Вона й покликала на поміч спеціалістів. Лісівників же вразило те, як батьки-лебеді довірили людям своє дитинча та спостерігали за його порятунком здалеку.

Про пригоди з лебедями розповіли на сторінці Хмельницького обласного Управління лісового та мисливського господарства:

Вчора на сайт управління надійшло повідомлення від підписниці, яка побачила, що на Голубих озерах дитинчаті лебедя потрібна допомога. «Найімовірніше – він сильно заплутався у сітку», – написала дівчина. Самі ж відпочиваючі боялися надати допомогу птаху, аби не нашкодити. Тож одразу написали нам.

На місці команда рятувальників – мисливствознавець Микола Караван, інженер лісового господарства Сергій Петрівський та начальниця дільниці із вирощування посадкового матеріалу – Наталія Білецька – уважно роздивившись пташину родину, виявили малого лебедя, в якого рибальською волосінню були заплутані лапи.

Відео з порятунком пташеняти можна переглянути за посиланням.

Рятувальну операцію проводили на березі – обережно обрізали жилку та вивільнили пташеня. Звільнене з пастки дитинча працівники лісгоспу відпустили на волю.

Тільки погляньте, як уся пташина родина спостерігала за порятунком малюка. Що дивує – лебеді абсолютно спокійно довірили лісівникам дитинчатко. Наче відчували, що прийшли не нашкодити, а допомогти!поділилися емоціями лісівники.

Та нагадали всім, хто відпочиває поблизу водойм на Хмельниччині: пам’ятайте про правила поведінки на природі, не залишайте після себе сміття та будьте еко-свідомими.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook