Новини
Суспільство

У Хмельницькому перехожих частували кулішем та влаштували дитячий ярмарок (ФОТО)

Кулішем і порцією гарного настрою пригощали учора, 21 липня, мешканців Хмельницького та гостей міста. Поруч з “парковою кухнею” традиційно розгорнули благодійний ярмарок, де продавали різноманітні сувеніри, аби зібрати ще трохи грошей для ЗСУ.

Благодійна акція відбулась у парку імені Тараса Шевченка біля пам’ятника кобзарю. Організували міні-свято волонтери об’єднання «Захист», а саме представники напрямку дитячого волонтерства.

«Захист. Діти» – це винятковий феномен волонтерства Хмельниччини. Саме за ініціативи діток ми влаштовуємо подібні благодійні ярмарки. На них представлені роботи дітей, яких так чи інакше стосується війна, – розповідає голова ГО «Захист – об’єднання волонтерів» Катерина Луцик та додає: «Діти розмальовують військові предмети та продають їх, щоб за отримані кошти купити корисні речі для військових. Серед експонатів є унікальний – вилучений у рашистів, трофейний, відстріляний пусковий контейнер від протитанкового ракетного комплексу «Фагот».

Усі охочі могли спробувати куліш, а  ті, хто цього потребують – взяти страву в одноразовому посуді з собою. Всього було роздано близько сотні порцій козацької каші.

Також на локації продавали мистецькі твори та сувеніри: розмальовані військові шоломи та фляги, картини, шопери, шкарпетки, магніти, листівки та ін.

Традиційно, бажаючі могли залишити благодійний внесок у скриньку та цим допомогти волонтерам назбирати кошти на закупку спорядження для Збройних Сил України.

Після частування у парку провели невеликий концерт. Місцеві виконавці виконували авторські та народні пісні, а також кавери на відомі композиції. Тривало свято до вечора.

Організатори зазначили, що ініціатива сподобалася містянам, тож такі частування можуть стати традиційними.

Нагадаємо, наразі представники волонтерського напрямку «Захист. Діти» збирають кошти на закупку біноклів для декількох підрозділів ЗСУ. Детальніше про діяльність маленьких волонтерів та офіційні рахунки для внесків можна дізнатися на їхніх сторінках у соцмережах.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook