Новини
Суспільство

Хмельничани продовжують порушувати вимоги комендантської години

Користуючись відсутністю реального покарання за порушення вимог комендантської години, хмельничани продовжують блукати вулицями міста задовго після 23.00. Нещодавно про необхідність дотримуватися правил перебування на вулицях в нічний час вкотре нагадав начальник Хмельницької ОВА. Хмельничани ж тим часом скаржаться на порушників.

Комендантська година на території України, в тому числі й у Хмельницькій області, була встановлена на початку повномасштабного вторгнення. У перші місяці хмельничани дотримувалися її вимог, принаймні, перехожих та велосипедистів на вулицях міста у заборонений час годі було побачити. Останнім же часом містяни, схоже, розслабилися та знову прогулюються містом далеко після 11 вечора.

Днями начальник Хмельницької обласної військової адміністрації вкотре нагадав про те, що комендантська година – не забаганка, а вимога воєнного часу.

Мова, в першу чергу йде про безпеку усіх наших громадян,наголосив очільник області.

Також він попередив, що на сайті парламенту уже з’явився законопроєкт, яким пропонують запровадити адміністративну відповідальність за порушення комендантської години.

Прокоментував ситуацію також міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, який раніше наголошував на необхідності запровадження адміністративної відповідальності за порушення комендантської години:

Комендантська година сьогодні — вимога часу. І це не забаганка будь-кого, щоб обмежити пересування людей. Це і питання протидії ДРГ, це і питання переміщення чутливих вантажів, які здійснюються саме під час комендантського часу, це і питання безпеки на вулиці, яка сьогодні потребує саме таких заходів.

Тим часом мешканці обласного центру повідомляють осіб (переважно, чоловіків, і, як правило, нетверезих), які, попри комендантську годину, далеко за північ блукають вулицями міста, голосно розмовляють, нецензурно лаються. Часто на вулицях у цей час можна також побачити велосипедистів. Власники автомобілів також порушують не лише вимоги комендантської години, а й спокій хмельничан:

Було б дуже добре не словом, а ділом штрафувати всіх цих “добрих людей”. У нас на вулиці машини до першої години літають, і з четвертої починають.

До слова, на початку липня начальник Хмельницької ОВА у своєму телеграм-каналі ініціював опитування щодо покарання для порушників комендантської години. Варіантів відповідей було три. Свою думку висловили понад 4 600 осіб. Голоси розподілилися таким чином:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook