Новини
Офіційно

На Хмельниччині оновили наказ щодо правил відвідування лісів цивільними

Начальник Хмельницької обласної військової адміністрації підписав новий наказ, яким оновлено правила відвідування лісів цивільними особами. Попереднім наказом, виданим в середині травня, було заборонено в’їжджати на територію лісів на автомобільному транспорті та розводити багаття. Ці обмеження залишилися для цивільного населення незмінними.

Новий наказ про встановлення обмежень перебування у лісах на території Хмельниччини на період дії правового режиму воєнного стану начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій підписав вчора, 22 липня. Фактично, він мало чим відрізняється від попереднього. Лише додано пункт про необхідність проведення роз’яснювальної роботи, яку мають провести з населенням районні військові адміністрації разом з сільськими, селищними та міськими головами. Також зазначено про втрату чинності попереднього наказу від 23 березня 2022 року.

Отож, на час дії наказу мешканцям Хмельниччини відпочивати та прогулюватися у лісі можна лише за умови, що вони в нього входитимуть пішки або в’їжджатимуть на велосипедах. Проте влаштувати пікнік з багаттям не вдасться в жодному разі. Натомість про тих, хто не уявляє відпочинку у лісі без вогню та смажених м’яса-овочів, подбали лісівники, які облаштовують на території лісництв місця для відпочинку з альтанками, мангалами та дитячими майданчиками. Зокрема, нещодавно реконструювали нещодавно зону відпочинку на території центральної садиби Мальованського лісництва на Шепетівщині. Минулого року дві рекреаційні зони облаштовували працівники Ізяславського лісгоспу.

Нагадаємо, останнім часом на території Хмельниччини утримується стійка спекотна погода, тож заборона на розведення багать наразі дуже актуальна, оскільки ризик виникнення лісових пожеж через людську недбалість залишається високим.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook