Новини
Кримінал

Троє мешканців Хмельниччини зазнали збитків під час купівлі товарів в Інтернеті

Скільки б не закликали правоохоронці бути обачними, роблячи покупки в мережі Інтернет, мешканці Хмельниччини продовжують потрапляти на гачки шахраїв та мають через це збитки. Протягом минулої доби до поліції надійшло три заяви від подолян, які загалом втратили 50,5 тисячі гривень внаслідок дій нечистих на руку осіб.

27 з половиною тисяч гривень завдатку перерахувала мешканка одного з сіл на Кам’янеччині, намагаючись придбати через Інтернет автомобіль. Після цього “продавець” на зв’язок більше не вийшов.

Ще один автовласник, який планував продати автомобільні диски, позбувся 15 тисяч гривень. Шахраї виманили у нього дані банківської картки, з якої зняли гроші.

Попалася на гачок аферистів і хмельничанка, яка хотіла придбати через інтернет дрова, але замість скористатися послугами лісництв, звернулася до шахраїв, які розмістили оголошення у соцмережах. Тепер жінка не матиме ні дров, ні 8 тисяч гривень, які перерахувала “продавцям”. Звісно, вони також зникли після того, як отримали кошти.

Нагадаємо, на Хмельниччині, в очікуванні зими, що обіцяє бути непростою, лісівники пропонують придбати дрова, в тому числі колоті, на сайті лісового магазину. Тож якщо ви не хочете залишитися без грошей, звертайтеся до офіційних продавців, а не до сумнівних осіб, які ловлять довірливих людей у соцмережах, обіцяючи нижчі ціни.

За усіма випадками шахрайства правоохоронці проводять перевірки та нагадують елементарні правила безпеки для покупок в інтернеті. Зокрема, вкотре радять не сплачувати жодних авансів, а платити лише за отриманий товар.

Якщо купуєте чи продаєте на всім відомих сайтах, спілкуйтеся з клієнтами тільки в офіційних додатках, де працює служба безпеки. І в жодному разі не переходьте в месенджери. Заведіть віртуальну банківську картку для фінансових розрахунків та закидайте туди тільки необхідну для купівлі суму. Тоді якщо і натрапите на шахраїв, то втрати будуть мінімальними,радять правоохоронці.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook