Новини
Ізяславська міська

На Шепетівщині волонтери проводять ярмарки, щоб допомогти прифронтовим шпиталям

Вже 5 благодійних ярмарків провели волонтери Ізяслава у рідному місті, щоб допомогти Збройним Силам України. Зазвичай акції проводять у вихідні поблизу місцевого ринку. До благодійних заходів долучаються місцеві хендмейд-майстри, які надають свої вироби для продажу. Також участь беруть працівники відділу культури, навчально-освітніх закладів, місцевого навчально-реабілітаційного центру.

Приємно, що до нашої благодійної діяльності долучається багато молоді. Дівчата приносять домашні  кекси, десерти Павлової, снікерси та баунті, імбирно-медове печиво, вафлі, зефір – все прикрашене авторськими малюнками. Смаколики є на будь-який смак і гаманець, адже вартість солодощів від 15 до 50 гривень. А головне – всі зібрані кошти підуть на придбання необхідного медичного обладнання, розповідає волонтерка Ірина Троян.

Активістка додає, що, окрім солодощів бажаючі можуть придбати сувеніри та аксесуари, картини, дитячі патріотичні поробки, інші цікаві та унікальні речі. Найдорожчими на ярмарку є розмальовані військові шоломи, їх вартість 1000 грн. Їх розписав ізяславський художник Павло Вітвіцький.

За п’ять днів ярмарків волонтерам вдалося зібрати близько 48 тисяч гривень. Частину коштів передали на придбання автомобіля для ЗСУ. Решту грошей перенаправлять для придбання важливого обладнання необхідного для військових шпиталів, які першими приймають поранених з фронту, а саме – купуватимуть апарати зовнішньої фіксації кінцівок (АЗФК).

Про необхідність АЗФК розповів викладач Хмельницького медичного коледжу Юрій Горбатюк:

Апарати зовнішньої фіксації допомагають у випадку перелому кінцівок. Вони дозволяють лікарю зафіксувати поламану кістку, зшити судини, мʼязи та нервові закінчення. Часто використання АЗФК попереджає ампутацію кінцівок. Протягом 3-4 місяців апарат залишається на тілі пацієнта і призводить до повного відновлення кінцівки. 

Тож мешканців та гостей Ізяславської громади в разі сприятливої погоди запрошують у вихідні на черговий ярмарок, а всіх небайдужих українців просять долучитися до збору коштів на апарати зовнішньої фіксації кінцівок.

Рахунки для благодійних внесків: 4441 1144 0255 4370 Ірина Троян або офіційний рахунок громадської організації «Захист – об’єднання волонтерів» IBAN: UA903154050000026001052356807 або ж PayPal: zahystvcommunity@gmail.com

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook