Новини
Городоцька міська

Один з дитячих блокпостів на Хмельниччині змусили розібрати

Юні волонтери з Городка планували назбирати достатньо коштів, аби придбати військовим повербанк. Проте блокпост їх змусили розібрати. Віддавши частину зібраних коштів на потреби ЗСУ, решті грошей діти знайшли несподіване, проте цілком шляхетне застосування.

Дитячий блокпост у Городку розташовувався на вулиці Іоанна Павла ІІ. За час його існування діти назбирали понад дві тисячі гривень, з яких тисячу поклали у міську скриньку на потреби ЗСУ, а на решту планували купити повербанк на сонячних батареях для військових. Проте дозбирати потрібну суму діти не змогли.

Як повідомляє сайт Городок.City, сім’я, біля будинку якої розташовувався блокпост, наказала дітям розібрати будиночок. Що стало причиною такої вимоги, не повідомляється. Блокпост діти думали облаштувати в іншому місці, проте настрій у них вже був не той, розповіла журналістам сайту бабуся одного з юних патрульних.

Коштам, які залишилися, діти знайшли інше застосування – спрямували на порятунок травмованого цуценяти, яке днями знайшли на узбіччі дороги. У ветлікарні, куди діти принесли собаченя на огляд, його впізнали.

Виявилося, що її днем раніше приносила хазяйка, але коли ветлікарі назвали суму для лікування, вона відмовились платити і песика, очевидно, викинула, – розповів один з юних рятувальників Іван.

Частину коштів хлопці витратили на ліки для цуценяти. І щодня возять його на процедури. Наразі поранена знайда мешкає вдома в одного з юних волонтерів. Коли ж щеня одужає та зміцніє, йому шукатимуть новий дім та люблячих господарів.

Нагадаємо, дитячі блокпости діють у багатьох населених пунктах Хмельниччини. Гроші, які збирають діти у всіх, хто готовий підтримати їхню ініціативу, передають на потреби Збройних Сил України.

Головне фото: стокове зображення від Depositphotos. Фото в тексті – з домашнього архіву

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook