Новини
Славутська міська

У Славуті встановили мініатюрне погруддя князя Романа Сангушка

Мініатюрна бронзована скульптура з’явилася днями у Славуті на перилах мосту через річку Утка. Виготовив та встановив її власним коштом місцевий умілець. Вандалів, які мріють розжитися цінним сплавом, майстер попередив: красти скульптуру немає сенсу.

Мініатюрне погруддя князя Романа Санґушка виготовив та подарував місту славутчанин Костянтин Сапошко. Своє рішення створити таку скульптуру митець пояснив тим, що свого часу Роман Санґушко займався благодійністю і культурно-просвітницькою діяльністю.

Тому я, як скульптор, з метою популяризації в тому числі й туристичного потенціалу міста, маю бажання зробити внесок в історичний, культурний та туристичний розвиток рідного міста, – зазначив у своєму зверненні до міського голови Костянтин.

А реалізувати свій задум саме в такому форматі митцеві допоміг приклад Ужгорода.

Ми вітаємо такі ініціативи і вдячні Костянтину Сапошку за подаровану місту мініатюрну скульптуру Романа Сангушка. Водночас будемо раді співпрацювати з усіма майстрами, які мають ідеї щодо створення у громаді унікальних малих архітектурних форм та готові їх втілити у життя,прокоментував міський голова Славути Василь Сидор.

Також про це на своїй сторінці у соцмережах написав і Костянтин Сапошко, зазначивши, що у Славути – багата історія і багато цікавих персонажів, про яких варто розповідати та якими варто захоплюватися. Тож не виключено, що, надихнувшись прикладом вже місцевого майстра, й інші славутчани-умільці створять мистецькі вироби, які прикрасять місто та стануть його туристичною родзинкою.

Також пан Костянтин звернувся до любителів попсувати або й вкрасти те, що роблять небайдужі люди для громади:

Бажаючим вкрасти кажу відразу: скульптура не суцільна, всередині бетон, а бронзи тільки 1 кілограм. Воно того не варте.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook