Новини
Екологія

Мешканцям Хмельниччини лісівники пропонують долучитися до флешмобу з насінням

Збирати насіння фруктів та висаджувати його у місцевостях, де немає фруктових дерев, пропонують лісівники Хмельниччини всім, хто дбає про природу. Таким чином кожен охочий може долучитися до флешмобу #Всепочинаєтьсязнасінини, ідею якого запозичили в інших країнах.

Суть флешмобу полягає в тому, аби під час сезону фруктів не викидати насіння чи кісточки з плодів, а збирати його.

Висушіть насіння та покладіть у пакетик чи сумку. Подорожуючи, посадіть кісточки у тих місцевостях, де немає дерев. Далі природа сама попіклується про них. Можна саджати кісточки калини, дерену, вишні, сливи, аличі, абрикоси та інших дерев, – йдеться в повідомленні.

За словами лісівників, така практика існує роками в Таїланді та Малайзії, тому зараз фрукти там ростуть скрізь.

Спробуйте, адже це зовсім не складно! Зате – надзвичайно корисно! Якщо долучаєтеся до нашої ініціативи, викладіть пост у соцмережі, позначте сторінку Хмельницького ОУЛМГ та не забудьте додати хештег #Всепочинаєтьсязнасінини, – пояснили лісівники.

Нагадаємо, це вже не перший оригінальний флешмоб, який проводять на Хмельниччині. Нещодавно господині з різних куточків області готували борщ, аби визначити його ідеальний рецепт.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook