Новини
Здоров’я

Реанімаційне обладнання для немовлят отримала лікарня у Хмельницькому

Дві відкриті реанімаційні системи “Babytherm” німецького виробництва Хмельницькій міській дитячій лікарні передали поляки. Використовуватимуть апарати для обігріву новонароджених. Нещодавно допомогу дитячій лікарні також надали і литовські благодійники.

Нові апарати, які отримали у дитячій лікарні, мають низку корисних функцій, які дозволяють медикам стежити за станом немовлят та мати під рукою всі потрібні для дитини речі.

Одну таку систему встановили в реанімації новонароджених. Іншу – у відділенні для передчасно народжених дітей. Раніше Babytherm замінювали старішим обладнанням.

Надав таку допомогу хмельницькій лікарні польський Фонд розвитку кардіохірургії імені професора Збіґнєва Реліґа. А апарат штучної вентиляції легень для новонароджених дітей нещодавно передали литовські благодійники.

У нас діти або недоношені, в яких вага може бути 500-700 грамів, Вони не можуть самі дихати і потребують кисневої підтримки. Цей апарат, який нам надали, новий, преміум-класу. В ньому можна вибирати різні параметри, там є вентиляція по об’єму, по тиску тощо, – розповідає дитячий анестезіолог Людмила Корінчак.

За словами лікарів, кількість кисню передчасно народжених дітей в Україні зростає. Причина – стреси, які отримують вагітні під час війни. Тож це обладнання допомагає рятувати життя немовлят та полегшує роботу медпрацівникам.

Також литовські благодійники провели майстер-клас для хмельницьких лікарів, під час якого навчали працювати з новим ШВЛ.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook