Новини
Події

У Шепетівці підписали Меморандум про співпрацю між міськрадою та Червоним Хрестом України

Шепетівська міська організація Товариства Червоного Хреста України та Шепетівська міська рада, після довгих років співпраці, підписала офіційний документ – Меморандум. Як зазначають у міській раді, це дасть можливість розширити можливості від об’єднання зусиль та підтримати перспективні проєкти, які зможе залучати Товариство ЧХУ.

Від імені влади Меморандум підписав міський голова Віталій Бузиль, від імені Товариства Червоного Хреста України – керівниця міської організації Товариства Галина Горобець, йдеться у повідомленні міської ради. Очільник громади принагідно подякував за допомогу, яку надає Товариство Червоного Хреста України громаді, і яка особливо важлива в умовах збройної агресії з боку Росії.

Так, завдяки цій співпраці вдалося реалізувати низку проєктів з підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема, забезпечити їх побутовою технікою, меблями, товарами першої потреби для забезпечення комфортних умов проживання в гуртожитках, які надала міська влада. Готувати ці приміщення для прийому переселенців також допомагали волонтери Товариства.

Також від травня на території Шепетівської міської тергромади працює мобільний медичний пункт ЧХУ. Їх організація зосереджує в місцях найбільшого скупчення евакуйованих українців, щоб підсилити роботу центрів ПМСД, допомогти медикам та зробити медичну допомогу для населення доступнішою.

Також завдяки співпраці з владою волонтери міського Товариства Червоного Хреста України мають можливість проводити для ВПО тренінги з психосоціальної підтримки в умовах надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, раніше Меморандум про співпрацю Товариство Червоного Хреста у Хмельницькій області підписало з рятувальниками.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook