Новини
Здоров’я

МОЗ оприлюднило інструкцію щодо дій у випадку радіаційної аварії

Протягом двох днів, 5 та 6 серпня, російські війська неодноразово обстріляли Запорізьку АЕС. Цілили, зокрема, по контейнерах відпрацьованого ядерного палива, які просто неба зберігаються поруч із місцями обстрілу, повідомили в “Енергоатомі”. Також через російські обстріли було пошкоджено датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП) ЗАЕС.

Цього разу ядерної катастрофи дивом вдалося уникнути, зазначають в “Енергоатомі”, але дива не можуть тривати вічно. Тому треба терміново покласти край діям російських ядерних терористів, щоб вберегти Україну і світ від ядерної катастрофи.

У відомстві зазначають: ядерно-стратегічні об’єкти побудовано так, щоб витримати значні пошкодження. Тому станом на ранок ніяких відхилень радіаційного фону не зафіксовано.

Зважаючи на те, що країна-терорист не має ні моралі, ні розуму, у Міністерстві охорони здоров’я підготували інструкцію щодо поведінки населення у випадку радіаційної аварії.

З огляду на те, що країна-терорист не дотримується жодних законів і правил ведення війни, кожен українець повинен знати базові правила поведінки у разі надзвичайної ситуації будь-якого характеру, – наголосили у МОЗ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook