Новини
Дозвілля

У Хмельницькому збирають російські книги, щоб переробити їх на листівки

У Хмельницькому містянам пропонують дерусифікувати домашні бібліотеки. З книг, написаних російськими авторами, виготовлять крафтові листівки. Збір непотрібних видань триває до 14 серпня.

Здають на макулатуру або викидають у смітник – так українці найчастіше прощаються з непотрібними книгами російських авторів. Проте у Хмельницькому вирішили зробити інакше. З таких видань виготовлятимуть крафтовий папір.

Зараз багато людей захочуть звільнити свої бібліотеки від російських радянських книг, які їм не потрібні. Ці книги, звісно, не мають бути улюбленими або пам’ятними, – пояснює директорка «Гончаренко центру» у Хмельницькому Вероніка Гоїк.

Якщо такі книги є у домашній бібліотеці, їх можна принести до центру. Там вони у подальшому принесуть користь.

Діти та дорослі можуть прийти в центр, зняти стрес, трошки порвати книги. Ми, звичайно, привчаємо дітей, що це тільки тут і тільки ці книги можна рвати, вдома цього робити не дозволяємо, – каже Вероніка.

З книг робитимуть крафтовий папір, з якого далі робитимуть листівки. Вони будуть не прості – у папір додаватимуть насіння.

Від такої листівки можна отримати не лише приємні емоції, а й виростити з неї квіти чи трави. Усі виручені з продажу кошти спрямують на допомогу армії.

За словами директорки центру, хмельничанам така ідея подобається, адже люди привчені поважати книги, тож просто викинути або спалити, навіть книги російською, у них не піднімається рука.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook